ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΩ

Πρόσβαση στο λιμάνι της Ραφήνας

Το λιμάνι της Ραφήνας βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. περίπου από το κέντρο της Αθήνας, και 10 χμ. από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Από το λιμάνι αυτό αναχωρούν πλοία προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, καθώς και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Η μετακίνηση μπορεί να γίνει με:

  • Λεωφορείο: Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής με προορισμό τη Ραφήνα αναχωρούν καθημερινά από την οδό Μαυροματαίων στο Πεδίο του Άρεως. Η αφετηρία βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Βικτώρια της γραμμής 1 του Μετρό, δια μέσου της οδού Χέυδεν. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 15-45 λεπτά ανάλογα με την ώρα, από τις 5:45 το πρωί μέχρι τις 22:30 το βράδυ. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα, ανάλογα με την κίνηση, και το εισιτήριο κοστίζει 2,60 €. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια στη σελίδα του ΚΤΕΛ Αττικής.
  • Από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναχωρούν επίσης δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 30 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 4 €. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια στη σελίδα του ΚΤΕΛ Αττικής (επιλέγετε ως αφετηρία το Αεροδρόμιο και ως προορισμό τη Ραφήνα).
  • Ι.Χ.: Η πρόσβαση στο λιμάνι της Ραφήνας είναι εφικτή μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος (συνέχεια λεωφόρου Μεσογείων). Μέσω της Αττικής Οδού, με κατεύθυνση προς το Μαρκόπουλο ακολουθείτε την έξοδο προς Ραφήνα. Στο λιμάνι της Ραφήνας λειτουργεί επί πληρωμή χώρος στάθμευσης.

Μετακίνηση

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες Golden Star Ferries και Fast Ferries στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο Άνδρου προσφέροντας έκπτωση  30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον αθλητή και τον συνοδό του. Επίσης υπάρχει και έκπτωση στα οχήματα  20%.  Επίσης θα υπάρχει πούλμαν για την  μεταφορά σας από το λιμάνι του Γαυρίου προς την εκκίνηση  του αγώνα στο Κόρθι, αλλά και για τον τερματισμό στην Χώρα το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου 2017.

Για να προμηθευτείτε τα  εκπτωτικά σας εισιτήρια ή την κράτηση σας, μπορείτε να απευθυνθείτε    στα πρακτορεία των εταιριών  στην Ραφήνα  τις ημερομηνίες που αναφέρουμε. Για την παραλαβή των εκπτωτικών εισιτηρίων σας θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει  την εγγραφή σας μέχρι την προθεσμία  – λήξη των εγγραφών με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται.  Επίσης παιδάκια μέχρι 5 ετών θα ταξιδέψουν δωρεάν.Τα παιδιά από 5 ετών θα έχουν έκπτωση 50% όπως επίσης και οι πολύτεκνοι και οι φοιτητές.

Θα υπάρχει ονομαστική λίστα συμμετεχόντων στα ακόλουθα συνεργαζόμενα πρακτορεία έκδοσης των εκπτωτικών εισιτηρίων.

Για την εταιρία GOLDEN STAR FERRIES  η έκδοση των εκπτωτικών εισιτηρίων ισχύει
από τις 28/4 έως 3/5 2017 στο πρακτορείο ΤΟΓΙΑΣ θέση Ψαράδικα Λιμάνι Ραφήνας τηλ 22940 23561 ή στην Άνδρο πρακτορείο ΜΠΑΤΗ Γαύριο Άνδρου τηλ 22820 71489. Για την εταιρία FAST FERRIES η έκδοση των εκπτωτικών εισιτήριων ισχύει από τις 28/4 έως 2/5 2017 στο πρακτορείο MAMALIS TRAVEL Λιμάνι Ραφήνας τηλ 22940  26239 ή στην Άνδρο πρακτορείο ΚΥΚΛΑΔΕΣ Travel τηλ 22820 71750 και στο Porto Andros τηλ 22820 71222.

Για ωράρια σε δρομολόγια που πραγματοποιούν λεωφορεία και πλοία της γραμμής Ραφήνα – Άνδρος μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του δήμου της Άνδρου στον ακόλουθο σύνδεσμο (πατήστε τη λέξη ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ).

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Advertisements