banner

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις για το τριήμερο 20-22/04 καθώς και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και  έτσι το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Δήμος Άνδρου.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

 

11 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Στην «τελική ευθεία» οι προετοιμασίες για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 2ου Ημιμαραθωνίου Άνδρου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018. Ο Δήμος Άνδρου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και τη συνδρομή συλλόγων, φορέων και εθελοντών προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους αθλητές και τους συνοδούς τους, με τη συμμετοχή να αναμένεται μεγαλύτερη από πέρυσι.

Ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου, που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ, έχει σημείο εκκίνησης την παραλία του Όρμου Κορθίου και τερματισμό την Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα της Άνδρου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, με ώρα εκκίνησης 11:45 π.μ. Παράλληλα, όπως και πέρυσι, διοργανώνεται ο Αγώνας Δρόμου Αφανούς Ναύτη, με αφετηρία την πλατεία του Αφανούς Ναύτη και τερματισμό την Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα, ενώ η πανέμορφη διαδρομή που ακολουθούν οι αθλητές διέρχεται μέσα από γραφικά χωριά του νησιού μας. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα των αγώνων, το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, στις 16:00 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για την Αθλητική Ναυαγοσωστική, αγώνισμα Beach Flags, στην παραλία του Νεϊμποριού, με συντονιστή τον κ. Στάθη Αβραμίδη, επικεφαλής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΕΟΥΔΑ και την κα. Ελευθερία Αβραμίδου, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΕΟΥΔΑ.

Επίσης, την ίδια μέρα στις 20:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στους ναυτικούς. Ο Θάνος Θεοδωρόπουλος παρέα με τους «Αιθεροβάτες» θα μας χαρίσουν μια όμορφη βραδιά με έντεχνη μουσική στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα και η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Φωτογραφική εξόρμηση στην Άνδρο», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου από τις 19 έως τις 22 Απριλίου, από το «Andros’ Cycladic Tourism» σε συνεργασία με την ομάδα «Greek Instagramers Events», διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή με κέρασμα και συμμετοχή των χορευτικών της Άνδρου στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή, 20 Απριλίου έως και τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, η είσοδος στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή είναι ελεύθερη για τους αθλητές και  τους συνοδούς τους.

Ο Δήμος Άνδρου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, αθλητή του Ομίλου Δρομέων Τελμησσός και πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων, κ. Βλάσση Καραβασίλη, με τους τοπικούς συλλόγους, επαγγελματίες και φορείς του νησιού, που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά τόσο πριν, όσο και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δρόμου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές, μπορούν να απευθύνονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://androshalfmarathon.wordpress.com/ethelontes/

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες «Fast Ferries» και «Golden Star Ferries» για την παραχώρηση έκπτωσης ύψους 40% στα ατομικά εισιτήρια των αθλητών του Ημιμαραθωνίου Άνδρου και του Αγώνα του Αφανούς Ναύτη, καθώς και σε αυτά των συνοδών τους, και επίσης 20% έκπτωση στα ΙΧ αυτοκίνητα. Η έκπτωση αυτή ισχύει από την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 έως και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018.

Επιπλέον, ευχαριστεί τα ΚΤΕΛ Άνδρου για την προσφορά τους για δωρεάν μετακινήσεις στους αθλητές και συμμετέχοντες, όπως επίσης και τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας των Αγώνων, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση και επιτυχία των αγώνων στο νησί της Άνδρου.

Στόχος των διοργανωτών είναι ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου να καθιερωθεί όχι μόνο ως αθλητικό γεγονός, αλλά και ως ένας θεσμός που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την ιστορία, που προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό του νησιού. Για τους συμμετέχοντες, οι αγώνες δρόμου αναδεικνύουν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της ψυχής. Για όλους μας, αποτελούν μια πηγή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, αξίες, που στη σημερινή εποχή είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη συμμετοχή και τη διοργάνωση των αγώνων, μπορείτε να ενημερώνεστε από την εξής ιστοσελίδα: https://androshalfmarathon.wordpress.com/

 

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

 

banner

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2ου Ημιμαραθωνίου Άνδρου & Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

14:00 – 15:00 μ.μ.: Τεχνική ενημέρωση εθελοντών Ημιμαραθωνίου Άνδρου στο ΚΕΠ, στην πλατεία Γηροκομείου, στη Χώρα Άνδρου.

16:00 μ.μ.: Για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Άνδρου & του Αγώνα Αφανούς Ναύτη, πραγματοποιείται εκδήλωση για την Αθλητική Ναυαγοσωστική, στην παραλία του Νεϊμποριού.

19:00 μ.μ.: Καλωσόρισμα παρευρισκομένων και αθλητών στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου.

19:30 μ.μ.: Τελετή βραβεύσεων ομάδων νικητών της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου.

20:00 μ.μ.: Συναυλία αφιερωμένη στον Αφανή Ναύτη στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου.

21:30 μ.μ.: Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Φωτογραφική εξόρμηση στην Άνδρο», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου από τις 19 έως τις 22 Απριλίου, από το «Andros’ Cycladic Tourism» σε συνεργασία με την ομάδα «Greek Instagramers Events», διοργανώνεται μεγάλη γιορτή με κέρασμα και συμμετοχή των χορευτικών της Άνδρου στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα.

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

09:25 π.μ. & 09:45 π.μ.: Άφιξη αθλητών από τη Ραφήνα στο λιμάνι του Γαυρίου. Άμεση αναχώρηση μέσω του ΚΤΕΛ Άνδρου για τους προορισμούς (δωρεάν μετακίνηση για τους αθλητές). Ημιμαραθώνιος στο Κόρθι, Αγώνας Δρόμου Αφανούς Ναύτη στη Χώρα.

11:45 π.μ.: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου από το Κόρθι προς τη Χώρα Άνδρου.

12:15 μ.μ.: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη 10 χλμ. στη Χώρα Άνδρου, από το
Άγαλμα του Αφανούς Ναύτη.

11:45 π.μ.: Τελετή ρίψης στεφάνου στη θάλασσα από τον προαύλιο χώρο της πλατείας του Αφανούς Ναύτη από φορείς και διοργανωτές αγώνων.

12:00 μ.μ.: Εκκίνηση μικρού αγώνα παιδιών 700μ. από το Άγαλμα του Αφανούς Ναύτη προς την Πλατεία Γηροκομείου, στη Χώρα.

12:15 μ.μ.: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη 10χλμ. με κατεύθυνση προς το χωριό
Στενιές και επιστροφή.

13:00 μ.μ.: Άφιξη πρώτων αθλητών του Ημιμαραθωνίου Άνδρου.

12:50 μ.μ.: Άφιξη πρώτων αθλητών του Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη.

14:00 μ.μ.: Παρουσία Συλλόγου Γυναικών με το χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χωρών
στην πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα Άνδρου.

14:15 μ.μ.: Τελετή βραβεύσεων των νικητών των αγώνων από την οργανωτική επιτροπή στην πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα Άνδρου.

Τελετή λήξης 2ου Ημιμαραθωνίου Άνδρου & Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη.

Αναχώρηση αθλητών με ΚΤΕΛ Άνδρου για το Γαύριο (Λιμάνι). Ώρες Δρομολογίων Άνδρος-Ραφήνα: 15:30, 16:30 και 19:00.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΓΑΥΡΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ. ΓΙΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΘΙ, ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΗ 10ΧΛΜ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΑ.

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΓΑΥΡΙΟ 10:00ΠΜ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΩΡΑ 17:00ΜΜ.

 

banner

Ο Δήμος Άνδρου σε συνδιοργάνωση με τον ΤΕΛΜΗΣΣΟ Ν.Μάκρης – Μαραθώνος, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και με τους  Α.Ο.Φ. ΑΝΔΡΙΑΚΟ και τον ΠΑΝΑΔΡΙΑΚΟ  Σύλλογο Ναυτικών, αλλά και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ συνδιοργανώνουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου & τον Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη 10χλμ, στις 22 Απριλίου 2018 στην Άνδρο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά το Σάββατο 21 Απριλίου στην Χώρα Άνδρου (παραλία Νειμποριού)  αγώνας αθλητικής ναυαγοσωστικής αλλά και μουσική συναυλία με  δωρεάν είσοδο στο ανοικτό θέατρο Χώρας αφιερωμένη στον Αφανή Ναύτη.

The municipality of Andros Island in collaboration with A.C.C. (Athletic Cultural Club) Telmissos N.Makris-Marathon,  the region of the South Aegean but also the A.O.F Andriakos and the navy association of Andros, organize the second Half Marathon of Andros (road-race with  a distance of 21 km) on  Sunday, April 22, 2018 at 11: 45 am. The starting line will be at the Korthi-Bay and the finish line will be at the main square of the capital of the island, Chora.

Another circular road-race with a distance of 10 km (Race of the missing sailor) will take place on  Sunday, April 22, 2018 at 12:00 noon between Chora main square (start and finish line) and Stenies village.

Ο Ημιμαραθώνιος της Άνδρου αποτελεί έναν από τους έξι (6) βαθμολογούμενους αγώνες για το τρόπαιο του Μαραθώνα που διοργανώνει ο σύλλογος ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

tropaio


Αθλητική_Ναυαγοσωστική_Ημιμαραθώνιος_Άνδρου_2018

 

Οι λάτρεις του νέου και συναρπαστικού για τα Ελληνικά δεδομένα αγωνιστικού δρώμενου της αθλητικής ναυαγοσωστικής, θα είναι παρόντες στον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου και τον Δρόμο του Αφανούς Ναύτη, για να αγωνιστούν στο “Beach Flags” (Σημαίες). Σε αυτό το θεαματικό δρομικό αγώνισμα, 12 αθλοσώστες (αθλητές ναυαγοσωστικής) τρέχουν 20μ διεκδικώντας 11 “σημαίες” χωμένες στην άμμο. Όποιος δεν αρπάξει κάποια, βγαίνει εκτός αγώνα. Οι κούρσες συνεχίζονται μέχρι οι τελευταίοι 2 αθλοσώστες να διεκδικήσουν την τελευταία σημαία.

Τόπος: Νημποριό (παραλία). Χρόνος: 21/4/2018. Ώρα: 4μμ.

Βίντεο.

 


GOULANDRIS-logos

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή με χαρά προσφέρει ελεύθερη είσοδο – επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Άνδρο, σε όλους τους αθλητές / αθλήτριες και στους προπονητές τους, που θα συμμετάσχουν στον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου και στον Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Το Μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά 10:00 έως 14:00, εκτός Τρίτης.

http://www.goulandris.gr/


Ο ΘΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΘΕΡΟΒΑΤΕΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ  ΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/4/2018 21:00 ,   ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ (ΧΩΡΑ)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ASTERAS RADIO 92 asteras

Ενημερωτικό φυλλάδιο-Newsletter

(Πατήστε επάνω για να το διαβάσετε – press above to read it)

entypo_1entypo_2

 

 

Βρείτε μας και στο facebook

fb-logo

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ- ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

30171824_2098996903705013_2724321600899677386_o

Advertisements